Benjamin Herman boeken

Bekendheid buiten jazzkringen komt voor het eerst in de jaren negentig met het grensverleggende ensemble New Cool Collective. Benjamin Herman is vanaf zijn tienerjaren al een veel gevraagde solist. Hij werkt mee aan meer dan honderd platen van zeer diverse artiesten van Candy Dulfer tot Michiel Borstlap en van Misha Mengelberg tot Pete Philly & Perquisite. Ook als componist profileert Herman zich in binnen- en buitenland.
Zowel New Cool Collective als zijn kwartet met Hammond organist Carlo de Wijs, gitarist Jesse van Ruller en drummer Martijn Vink geven concerten die sterk geïnspireerd zijn door op de dansvloer populaire jazz en worden niet alleen door jazzliefhebbers bezocht. Daarnaast verdiept hij zich met even veel inzet in het repertoire van componisten als Byard, Monk en Mengelberg. Benjamin Herman staat vandaag de dag bekend als één van de meest originele en productieve jazzmusici van Nederland en staat altijd open voor invloeden van buiten het strak omkaderde jazzwereldje.

In 2005 brengt hij verschillende platen uit waaronder de 7'' vinyl 'Skunkaholic' en de 12'' vinyl 'Durban Poison'. Van New Cool Collective verschijnt de succesvolle dubbel-cd Trippin', waarop wordt samenwerkt met de Nigeriaanse drummer Tony Allen, de grondlegger van de Afrobeat.
Ook toont de band zich baanbrekend door uitnodigingen te ontvangen van grote internationale popfestivals waaronder Roskilde, Sziget en Lowlands.
Ondertussen is Benjamin Herman gast op 2 albums en 3 tournees van Brit Award winnaar en Modfather Paul Weller. In dat zelfde jaar is Benjamin Herman tevens programmeur van Jazz International Rotterdam; het drie daagse jazzfestival in de Maasstad.
Als klap op de vuurpijl wint Herman in 2005 een Edison voor zijn album 'Heterogeneity' uit 2004 en wordt zijn kersverse cd 'The Itch' door De Volkskrant uitgeroepen tot "beste Nederlandse jazzplaat 2005".

Het jaar daarop, april 2006, wordt De VPRO/Boy Edgar Prijs aan hem uitgereikt; de belangrijkste prijs in Nederland op het terrein van de jazz en geïmproviseerde muziek. In het bijbehorende juryrapport wordt Benjamin Herman alom geprezen als een veelzijdig musicus en bandleider die het publiek blijft verrassen met zijn muziek.

Benjamin Herman's nieuwste cd 'The London Session' is in Engeland opgenomen met trombonist Bart van Lier en het trio van de legendarische Engelse pianist Stan Tracey. 'The London Session' is 25 september '06 uitgekomen via Dox Records, distributie: Coast to Coast.

Wilt u deze saxofonist boeken? Neem contact op voor de mogelijkheden: 036 848 11 21

Benjamin Herman boeken

Voor prijzen het inhuren van Benjamin Herman kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: artiestenbureau Benjamin Herman, artiestenburo Benjamin Herman, boekingen Benjamin Herman, boekingskantoor Benjamin Herman, prijs Benjamin Herman, Benjamin Herman boeken, Benjamin Herman huren, Benjamin Herman inhuren, Benjamin Herman kosten